Cauta rapid aici ↑

Script pentru scroll vertical intr-o anumita unitate de timp

Limbajul HTML ne ofera posibilitatea pentru a da scroll catre o sectiune din pagina cu ajutorul tag-ului ancora → a ←. Sunt convins ca stiti cum se poate realiza acest lucru cu ajutorul limbajului HTML. Problema cu aceste link-uri este ca acest proces este realizat instant si nu putem sa vedem o tranzitie, o derulare a paginii pana la sectiunea in cauza.

Mai jos este prezentat acest script care va face aceasta tranzitie. Totodata in fereastra browser-ului se va declansa si evenimentul scroll si daca aveti setat sa va apara un meniu fix in momentul cand s-a dat scroll un anumit numar de pixeli, cu siguranta acel meniu va fi afisat. Tot in acest script veti gasi valoarea 70. Aceasta valoare o veti schimba cu numarul de pixeli pe care o are acel meniu care apare odata ce sa dat scroll un anumit numar de pixeli cu valoarea meniului pe inaltime. In cazul in care nu aveti setat sa va apara un astfel de meniu, atunci puteti sterge valoarea 70 si semnul minus din fata acestuia pentru ca asa cum v-ati dat seama, se face o scadere.

Pe urmatoarea linie de cod aveti valoarea 800. Aceasta valoare reprezinta al doilea argument si in acelasi timp unitatea de timp pe care browser-ul o va aloca pana cand se va ajunge la acea sectiune. Si pe aceasta o puteti schimba dupa bunul plac si dupa cum cred ca v-ati dat seama, aceasta unitate reprezinta un numar de milisecunde.

Pentru aceia dintre voi care au copiat codul si nu le functioneaza, mai trebuie sa stiti inca un element de baza pe care trebuia sa il stiti deja. Inserati inainte de toate urmatoarea linie de cod in fiecare document HTML (unde vreti ca acest scroll lent sa se intample) ce va face referire la libraria Jquery de pe serverul celor de la Google.