Cauta rapid aici ↑

Jquery -- Sintaxa

Asa cum spune si numele limbajului, cu Jquery vom selecta (interoga) un element pentru a-l influenta, modifica. Sintaxa Jquery este special conceputa pentru selectarea elementelor HTML si realizarea unei actiunii pe acestea.

Sintaxa jquery de baza este urmatoarea:

 $(selector).actiune(); 
 • cu ajutorul acestui caracter $ vom definii / accesa Jquery
 • intre primele paranteze vom pune selectorul ce poate reprezenta un tag HTML sau o clasa ori id CSS
 • cuvantul actiune reprezinta tipul de eveniment in urma caruia vom afecta elementul HTML si intre parantezele acestuia vom insera cum vrem sa fie afectat elementul

Evenimentul document ready

Acest eveniment nu mai are nevoie de traducere si de cele mai multe ori intreg codul Jquery este adaugat in acesta. Rolul acestui eveniment este de a rula codul Jquery dupa ce s-a incarcat documentul HTML in totalitate. Nu este obligatoriu ca in cadrul acestui eveniment sa scriem cod-ul nostru dar de cele mai multe ori ne fereste de anumite erori generate de faptul ca browserul ruleaza scripturile noastre inainte ca pagina sa fie incarcata complet. Spre exemplu, daca am scris un cod care sa ascunda sau sa redimensioneze un element HTML sau sa il afecteze in orice alt mod inainte ca acesta sa fie incarcat in documentul HTML.

  	$(document).ready(function(){
    	// metodele sau restul de cod Jquery in acest loc...
    });