Cauta rapid aici ↑

Metodele text(), html() si val()

Limbajul Jquery contine cateva metode prin care putem afecta elementele HTML din pagina cu foarte mare usurinta si odata cu asta Document Object Model. Urmatoarele metode returneaza sau inlocuiesc un simplu text, cod HTML sau valori ce au fost introduse in campurile unui formular.

  • text() seteaza sau returneaza valoarea text a elementului selectat
  • html() seteaza sau returneaza valoarea text a elementului selectat, inclusiv cod HTML
  • val() seteaza sau returneaza valoarea introdusa in campurile unui formular

Metodele text() si html()

In limbajul JavaScript am facut cunostinta cu proprietatea innerHTML si cu ajutorul acesteia puteam sa inlocuim un text cu altul dat de catre noi sau puteam sa inseram cod HTML in acel element. Echivalentul acestei proprietati in limbajul Jquery este reprezentat de catre metodele text() si html(). Metoda text() va seta sau returna text in interiorul acelui element iar metoda html() va seta sau returna cod HTML plus continut text.

Metoda val()

Rolul acestei metode este de a seta sau returna o valoare dintr-un camp de formulat. Cel mai adesea este folosita in cazurile de preluare de date inserate de catre un utilizator intr-un camp din formular. Unul dintre exemple este acela de a-i arata utilizatorului numarul de caractere pe care le mai are de inserat pana ce acel camp va ajunge la dimensiunea maxima admisa.