Cauta rapid aici ↑

Metodele animate() si css()

Metoda animate()

Aceasta metoda este folosita pentru a creea o animatie complexa si care sa interactioneze cu utilizatorul la anumite evenimente.Metoda animate() functioneaza doar cu valorii exprimate numeric si fara a mai folosi acronimul "px" de la pixeli.

SINTAXA

 $(selector).animate({paramCSS},speed,callback); 

In interiorul acestei metode vom avea mai intai proprietatii CSS ce vor fi asezate in interiorul acoladelor. Dupa proprietatile CSS vom avea unitatea de timp in care dorim ca elementul nostru sa ajunga sa aibe valorile CSS declarate mai inainte. Unitatea de timp poate fi exprimata in milisecunde ( o secunda are 1000 milisecunde) sau cuvintele slow sau fast. Este foarte important sa declaram o unitate de timp, in caz contrar elementul nostru va ajunge instant la valorile CSS pe care le-am declarat inainte. Parametrul callback este o functie ce se va executa dupa ce animatia a ajuns la final iar aceasta o vom putea creea noi si este optionala.

Animatia de sus a fost creata cu urmatorul cod.

Metoda css()

Cu aceasta metoda putem sa cream o animatie cel putin fel de simpla ca cea de mai sus. Diferenta consta ca in acest mod vom folosi numai proprietatii CSS dispuse in interiorul acoladelor. In acest caz proprietatile cu valori nu vor mai fi separate cu punct si virgula [ ; ] ci doar cu virgula [ , ] si fiecare proprietate si valoare se va afla in interiorul ghilimelelor. In exemplul urmator va voi arata cum poate fi folosita aceasta metoda.