Cauta rapid aici ↑

Jquery Introducere si Instalare

Jquery Introducere

Jquery este o librarie JavaScript si prin Jquery putem scrie mai putine linii de cod decat prin JavaScript atunci cand vrem sa realizam ceva manipuland Document Object Model. Motto-ul acestui limbaj este
Fa mai multe, scrie mai putin cod.

Inainte de a invata Jquery trebuie sa aveti deja cunostinte de cel putin nivel mediu in limbajele HTML, CSS si JavaScript. Jquery este compatibil cu toate browserele si nu sunt probleme in a face ca script-urile noastre sa ruleze fara probleme.

Jquery Instalare

Exista doua modalitati de a instala libraria Jquery in documentul HTML in care vreti sa rulati script-urile Jquery. Prima metoda este sa descarcati o librarie Jquery de pe site-ul oficial si mai apoi sa faceti legatura catre acest fisier in site-ul vostru. A doua metoda (si cea mai folosita) este sa faceti direct legatura catre o librarie Jquery ce se afla deja incarcata si este disponibila pe site-ul Google. Prin aceasta metoda putem face ca spatiul site-ului nostru sa fie mai mic iar timpul de incarcare a acestei librarii sa scada si asta pentru ca indiferent de cat de mare este aceasta librarie, Google o va incarca treptat.